Faluszéli Házikó konyhája

Mindenből lehet salátát készíteni. A céklát főzés nélkül is bele lehet tenni, már úgy is próbáltam.

Születésnapod alkalmából nagyon sok erőt, egészséget és sok- sok együtt töltött időt kívánok Neked drága párom.

Könnyű, gyors vacsorára vágytam. Hazafelé, vezetés közben ezt gondoltam ki. Nagyon finom és remélem egészséges étel is. Sót egyáltalán nem igényel, mert a sonka elég sós!

A párolt káposztát mindenféle húshoz párosíthatjuk. Ha édesebbre készítjük, jó a sült kacsához, sült malachoz. Ha kihagyjuk a narancslevet belőle, akkor sima sült csirkecombhoz, sertés natúrszelethez, sült kolbászhoz is kitűnő. Ha szalonnát pirítunk alá, tökéletes kísérője a disznótoros sülteknek.

Párom Édesanyja tojásfehérjét sütött a mákos guba tetejére. Nagyon finom úgy is, de ez a tojásos, tejfölös krém a tetején fenséges ízt ad neki. Készítés közben nem szabad kóstolgatni a krémet, mert gyorsan fogy. Puha, könnyű az állaga, nem szárad ki. Gyönyörűen sül a sütőben, és az illata bejárja az egész lakást.

Páromnak szoktam kedveskedni különleges reggelikkel. Nagyon finom és laktató. A maradékok felhasználására igen praktikus recept.

A mélyhűtőben találtam egy adag bekevert tésztát, meggybefőtt meg volt itthon. Ez lett belőle. Gyorsan elfogyott, tehát nem lehetett rossz.

Sokszor készítek tejföllel, tojással vagy besamellel leöntött tepsis ételt. Gyors az előkészítése, nem kell figyelni és mellette állni sütés közben. Nem utolsó sorban, nagyon finom.

Mi a kovász? Régen nagyanyáinknak nem volt lehetőségük élesztőt venni, így kovászt készítettek. A kovász készítését egy nagyon kedves ismerősöm blogjáról próbálom megtanulni. Editke egy csupa szív ember, aki évek óta nem használ élesztőt, csak kovásszal süt és méghozzá gyönyörű kenyereket. A tudását önzetlenül tovább adja, minden helyzetben segíti...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el