Piroska sajtos

2018.05.25

Piroska nevű ismerősömtől kaptam a receptet, mindig hálás leszek érte, mert gyors, kevés előkészületet igényel és nagyon finom. Mivel sok benne a margarin és sajt, nagyon sokáig eláll. Nálunk ez a veszély nem fenyeget! Nem kell megijedni, hogy nagyon laza a tésztája, alaposan alá kell lisztezni a deszkát. Ez is dupla adag!

Hozzávalók:

  • 100 dkg finomliszt
  • 50 dkg margarin
  • 50 dkg sajt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 0,5 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 4 dl tejföl
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

  1. A lisztet, margarint, cukros tejben futtatott élesztőt, sót, a sajt 2/3 részét és a 2 pohár tejfölt jól összekeverjük, laza tésztát készítünk belőle.
  2. Letakarva vagy kelesztő tálban 1,5 órát pihentetjük.
  3. Lisztezett lapra borítjuk, négyfelé vágjuk. (Ilyenkor már nem szabad gyúrni, gyötörni a tésztát!) A cipókat kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagra, tetejüket megkenjük tojással, és a maradék sajtot rászórjuk.
  4. Csíkokra, rombuszra vagy pogácsaformára szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben tepsinként 20-25 percig sütjük. Ebből az adagból 6-8 tepsi lesz.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el