Faluszéli Házikó konyhája

Levesek


Tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 80 dkg sárgarépa
  • 40 dkg fehérrépa
  • 30 dkg zeller
  • 20 dkg karalábé
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg zöldborsó
  • 140 g konzerv csemegekukorica
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál napraforgó olaj (vagy mangalica zsír)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint (elhagyható)
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál tárkony apróra vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • ½ citrom leve

Elkészítés:

  1. A zöldségeket és a gombát megpucoljuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
  2. A húst felkockázzuk.
  3. A hagymát és a tárkonyt megmossuk, és nagyon finomra vágjuk.
  4. Egy méretes fazékban, középlángon 1 ek cukrot világosbarnára karamellizálunk, kicsire vesszük a lángot, majd ráöntjük az olajat, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tárkony felét. Folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
  5. Rádobjuk a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, karalábét és a húst. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Fedő alatt pároljuk 15 percig, majd rádobjuk a borsót, kukoricát és a gombát. Ezzel még további 10 percig pároljuk.
  7. Levesszük a fedőt, és 1 ek liszttel kicsit visszapirítjuk, majd felengedjük 3-4 l vízzel.
  8. Ízesítjük ételízesítővel, és kislángon még másfél óráig főzzük.
  9. A tejszínt elkeverjük az apróra vágott tárkony másik felével, és egy kevés forró levessel.
  10. Beletesszük a levesbe, és összeforraljuk pár perc alatt.
  11. A citrom levét tálaláskor adjuk hozzá.
Készítsd el weboldaladat ingyen!