Faluszéli Házikó konyhája

Péksütemények, kenyerek


Sajtos, sós kifli egyszerűen...

Hozzávalók:

  • 3 bögre finomliszt (bögre 2,5dl)
  • 1 evőkanál só
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl napraforgó étolaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2.5 dl tej
  • 1/2 teáskanál cukor

Elkészítése:

  1. A tejet a kiskanál cukorral meglangyosítjuk.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és az olajat.
  3. A langyos tejjel nokedli állagú tésztát dagasztunk (géppel dagasztom, kb 7-8 perc).
  4. Letakarjuk konyharuhával, és meleg helyre állítjuk a tálat. Kb. 40 perc alatt megkel.
  5. Olajozott lapra borítjuk, kettévágjuk. Kézzel kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 16 cikkre vágjuk, és a szélesebb részétől feltekerjük.
  7. Tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük tejjel, és megszórjuk sajttal.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen!