Faluszéli Házikó konyhája

Húsételek, főételek

Gombás natúrszelet Bokiné módra

Hozzávalók:

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg gépsonka
  • 20 dkg sertéstarja (főtt )
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 1 db paprika (piros, húsos)
  • 1 db tv paprika
  • 1 db zöldpaprika (kosszarvú)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanálnapraforgó olaj (mangalica zsír)
  • 15 dkg sajt

Elkészítés:

  • A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Majd lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük.
  • Tepsibe, sorba rakjuk egymás mellé.
  • A maradék olajon a bacont megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és tovább pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sonkát, főtt tarját és az apróra kockázott paprikákat.
  • Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  • Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
  • Ráöntjük a natúrszeletekre, és reszelt sajttal megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben 30 percig sütjük 180 fokon.

Gombás fasírt egybe sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykamell
  • 25 dkg gomba
  • 2 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • cayenne bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál darált paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 3 evőkanál  napraforgó olaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

  1. A hagymát, gombát, petrezselymet és a paprikát apróra vágjuk.
  2. A zsömléket beáztatjuk a tejbe.
  3. Az olajon dinszteljük a hagymát, rádobjuk a gombát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. (Nem kell sokáig dinsztelni, mert majd a sütőben megpuhul a hússal együtt.)
  4. Egy tálba tesszük a darált pulykahúst, ráöntjük a dinsztelt gombát, teszünk bele 2 db nyers tojást, az apróra vágott piros húsú paprikát és a kicsavart áztatott zsömlét.
  5. Ízesítjük sóval, borssal, cayenne borssal, pirospaprikával.
  6. Alaposan összedolgozzuk. (A robotgép dagasztó villájával kevertem össze.)
  7. Egy 31X12X5 méretű őzgerincformába öntjük a masszát, melyet előtte kikentünk olajjal és zsemlemorzsával megszórtunk.
  8. 170 fokon 45 - 50 percig, 190 fokon 15 percig sütjük. Tűpróba!

Megjegyzés:

  • Bármilyen húsból készíthető, bármilyen zöldséggel.
  • Kis menyem gluténérzékeny, neki a zsömle helyett előfőzött rizst teszek bele, az őzgerincformát pedig darált mandulával vagy GM liszttel szórom meg.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el