Faluszéli Házikó konyhája

Előételek

Cukkinis fasírt tekercs

Hozzávalók:

  • 14 kávéskanál bekevert fasírtmaradék
  • 7 szelet bacon
  • 1 db cukkini (hosszában szeletekre vágva)
  • 5 dkg sajt
  • 1 teáskanál napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágjuk, kevés olajon mindkét oldalát lepirítjuk.
  2. Egy szelet baconra ráfektetünk egy szelet cukkinit, ráteszünk két kávéskanál bekevert fasírthúst, óvatosan feltekerjük, és állítva, jénai tálba sorakoztatjuk.
  3. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Előmelegített sütőben 15-25 percig sütjük.
  5. sütési hőfok: 180°C

Túrós sajtgolyók

Hozzávalók:

A sajtgolyókhoz

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg trapista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg krémsajt (natúr vagy mascarpone)
  • 2 ek tejföl
  • őrölt bors

A hempergetéshez

  • őrölt paprika
  • snidling vagy petrezselyem
  • 5 dkg reszelt sajt vagy szezám mag

Elkészítés:

  • A túrót összetörjük, és hozzákeverjük a hozzávalókat, ízesítjük sóval, borssal.
  • Apró, kicsi golyókat gyúrunk belőle.
  • Meghempergetjük őket.
  • Hűtőben tároljuk legalább 3 órát, hogy összeérjenek az ízek!

Megjegyzés:

  • Tehetünk a sajtgolyóba apróra vágott lilahagymát, fokhagymát vagy őrölt köményt.
  • Lehet még darált dióba vagy mandulába is forgatni :)
Készítsd el weboldaladat ingyen!