Faluszéli Házikó konyhája

Maradt a karácsonyi sütésből egy csomag túró. Gyorsan kerestem hozzá egy receptet. Egy kicsit megbolondítva, átvariálva, elkészült a kuglóf.

Szilveszter

2019.12.31

Itt van az év utolsó napja, kívánok Mindenkinek Istentől áldott, boldog, egészségben és sikerekben gazdag újesztendőt.

Egyik kedvenc kelt tésztám. Egyszerű a tésztája, nincs vele sok bajlódás. Sokáig eláll egy zárt dobozban. A reggeli kávé nélkülözhetetlen kelléke.

Ontja a termését a cukkini. Az idén sárgát és zöldet is vetettem. Ezek a kicsi cukkinik olyan gyengék, hogy se magozni, se pucolni nem kell. Két végét levágjuk és lehet aprítani.

Mentaszörp

2019.06.18

A fodormenta egy invazív növény. Egyszer elülteti az ember és soha nem lehet kiirtani. Ezért olyan helyre kell tenni, ahol nem zavaró az intenzív növekedése. Egyébként egy rendkívül sokoldalúan felhasználható növény. Most szörp készült belőle.

A kemencés pizza az igazi. Amikor begyújtjuk a kemencét, ez az első, amit sütünk benne. Természetesen minden hozzávalót házilag készítek. Ez az adag négy tepsire elegendő.

Ez a kalács mennyei. Unokanővéremtől örököltem a receptet. Ezt sütötték esküvőkre, rendezvényekre és persze otthon is. Gyerekkoromban kemencében készült, Öcsivel alig bírtuk kivárni, hogy megsüljön. Foszlós, puha, könnyű, az embernek folyik a nyála, még sül. Az illatával tele a konyha.

Túrós batyu

2019.02.07

Gasztroangyal műsorában láttam ezt a receptet. Párom kérésére el is készítettem. Picit változtattam rajta, belekerült egy kis kapor is. Nagyon brutál kaja. Ha fogyókúrázol, kerüld a receptet.

Készítsd el weboldaladat ingyen!