Diólikör

2023.05.14

Egy kedves kemencés barátunk receptje alapján készült ez a finomság. Annyi különbséggel, hogy én felesben hígítottam, hogy női vendégeink is szívesen fogyasszák. 

Hozzávalók:

  • 1 db 5 literes üveg
  • 30-40 dkg zöld dió
  • 2-3 liter nem karakteres pálinka 50 %-os
  • 1 ½ -2 bögre cukor
  • 3-4 db egész fahéj
  • 10-12 szem szegfűszeg
  • 2-3 liter víz

Elkészítés:

  • Június vége felé szedünk zöld diót, olyat, amit még el lehet vágni, vagy át lehet szúrni.
  • Beletesszük az üvegbe és felöntjük pálinkával. Nálunk a sima alma vagy szőlőből készült pálinka a nyerő.
  • Lezárjuk és kitesszük a napra 3 hétig.
  • Utána készítek egy cukros szirupot ízlés szerint, melybe belefőzöm a szegfűszeget és a fahéjat is.
  • Lehűtöm, és a pálinkához keverem.
  • 2-3 hónapig érlelem.

Minél több diót teszünk bele, annál intenzívebb az íze. Én az 5 literes üveget 1/3-ig teszem összevágott dióval. Fontos a napon érlelni. A cukor és fűszer mennyiségek is ízlés szerint mehetnek bele.

A dió minden része gyógyhatású, fogyaszd mértékkel és egészséggel!!!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el