Bodzaszörp zselé eperrel

2018.04.28

Tavaly literes üvegekbe raktam el a bodzaszörpöt. Kimaradt ez a 8 dl. Ilyenkor valami beborítja az agyamat, és már meg is született egy új, fenséges édesség. Az arányokat mindenki a saját ízlése szerint alakítsa. Nálunk a szörp sem túl édes, ezért 8:4 az arány. Természetesen, aki sok cukrot rak a szörpbe, jobban hígítsa meg.

Hozzávalók:

  • 8 dl bodzaszörp
  • 4 dl víz
  • 1 csomag zselatinfix (3:1)
  • 20 dkg eper

Elkészítés:

  • A kész bodzaszörpöt kicsit meghígítjuk vízzel, hozzáadjuk a zseléfixet, és egy edényben olvadásig melegítjük.
  1. Tepsibe öntjük, lehűtjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
  2. Ha megdermedt, a tepsiben kockákra vágjuk, és kistányérra vagy kelyhekbe szedjük.
  3. Pár szem epret díszítéshez összevágunk, a többit pépesítjük. Rátesszük a zselére.

Megjegyzés:

  • Lehet pudingot, gyümölcsrizst vagy fagyit díszíteni vele.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el