Tejszínes, zöldséges ázsiai tészta

2018.05.17

Gyors, egyszerű ebédre vágytam, és persze tele volt a hűtőm zöldséggel és maradék felvágottal, így jött az ötlet. Jópofa ez az ázsiai tészta, nem kell főzni, csak leforrázni. Ja, és tojásmentes!!!

Hozzávalók:

  • 25 dkg ázsiai tészta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kicsi zeller
  • 1 db fehérrépa
  • 5 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 2 levél bazsalikom
  • 1 db chili paprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. Az ázsiai tésztát leöntjük forró, lobogó vízzel, lefedjük, és állni hagyjuk 6 percig, majd leszűrjük.
  2. A bacont és a tarját vékony csíkokra vágjuk.
  3. A répát, a gyökeret, a zellert szintén vékonyra (julienre) vágjuk. A gombát és a hagymát pedig felaprítjuk.
  4. Wokban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a bacont, sonkát, bazsalikomot és a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket.
  5. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a chili paprikát.
  6. Kb. 2-3 perc pirítás után felöntjük tejszínnel, és hozzáadjuk a kifőtt tésztát. Összeforgatjuk, összeforraljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el