Vörösboros, narancsos párolt lilakáposzta

2018.04.07

A párolt káposztát mindenféle húshoz párosíthatjuk. Ha édesebbre készítjük, jó a sült kacsához, sült malachoz. Ha kihagyjuk a narancslevet belőle, akkor sima sült csirkecombhoz, sertés natúrszelethez, sült kolbászhoz is kitűnő. Ha szalonnát pirítunk alá, tökéletes kísérője a disznótoros sülteknek.

Hozzávalók:

  • 1 kg lilakáposzta
  • 0,5 kg fehér káposzta
  • só, ízlés szerint
  • ¼ kávéskanál őrölt fűszerkömény (elhagyható)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • bors, ízlés szerint
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 1 teáskanál méz
  • 1 kávéskanál ecet
  • 0,5 dl narancslé

Elkészítés:

  1. A káposztákat megszabadítjuk a külső levelüktől, félbevágjuk és legyaluljuk őket.
  2. Sóval és őrölt köménnyel megszórjuk, állni hagyjuk.
  3. Közben egy nagy lábosban az evőkanálnyi cukrot világosra karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk kevés olajjal és 15 percig pároljuk óvatos kevergetés mellett.
  4. Megszórjuk borssal, felöntjük a vörösborral és tovább dinszteljük még 10 percig.
  5. Kóstolás után ízesítjük még sóval, borssal, mézzel, ecettel, frissen facsart narancslével.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.