Vitamin saláta

2018.04.18

Mindenből lehet salátát készíteni. A céklát főzés nélkül is bele lehet tenni, már úgy is próbáltam.

Hozzávalók:

  • 30 dkg káposzta
  • 2 db alma
  • 2 db cékla
  • 4 db sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kiskanál narancslé vagy citromlé
  • 1 dl víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

  • A céklát alapos mosás után egészben, héjastól megfőzzük (kb. 20 perc), hideg vízzel leöblítjük, majd megpucoljuk. Nagy lukú reszelőn lereszeljük.
  • A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Picit megsózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
  • A répát megpucoljuk, megmossuk, és nagy lukú reszelőn szintén lereszeljük. Most már van három tálban, háromféle zöldség aprítva.
  • Elkészítjük az öntetet: az ecetet, mézet elkeverjük a vízzel, belecsurgatjuk az olívaolajat, a narancs levét, és alaposan összekeverjük. Ez a negyedik tál.
  • A legvégén megmossuk az almát, megpucoljuk, és nagy lukú reszelőn lereszeljük, citromlével meglocsoljuk.
  • Gyors mozdulatokkal összekeverjük egy nagy tálba az összes előkészített hozzávalót.
  • Hűtőbe tesszük minimum 2 órára.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.