Vitamin saláta
2018.04.18

Mindenből lehet salátát készíteni. A céklát főzés nélkül is bele lehet tenni, már úgy is próbáltam.
Hozzávalók:
- 30 dkg káposzta
- 2 db alma
- 2 db cékla
- 4 db sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál narancslé vagy citromlé
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A céklát alapos mosás után egészben, héjastól megfőzzük (kb. 20 perc), hideg vízzel leöblítjük, majd megpucoljuk. Nagy lukú reszelőn lereszeljük.
- A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Picit megsózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
- A répát megpucoljuk, megmossuk, és nagy lukú reszelőn szintén lereszeljük. Most már van három tálban, háromféle zöldség aprítva.
- Elkészítjük az öntetet: az ecetet, mézet elkeverjük a vízzel, belecsurgatjuk az olívaolajat, a narancs levét, és alaposan összekeverjük. Ez a negyedik tál.
- A legvégén megmossuk az almát, megpucoljuk, és nagy lukú reszelőn lereszeljük, citromlével meglocsoljuk.
- Gyors mozdulatokkal összekeverjük egy nagy tálba az összes előkészített hozzávalót.
- Hűtőbe tesszük minimum 2 órára.