Vega borsóleves galuskával
2018.02.22

Sütni
és levest főzni férjem édesanyjától tanultam. Sajnos rövid ideig ismertük
egymást, de nagyon meghatározó személy volt az életemben. Nagyon jól főzött és
a semmiből is képes volt főtt ételt az asztalra tenni. Nagy leves rajongó
vagyok, így nekem mindig nagy öröm volt, ha ezt készített. Ilyen ez a borsó
leves is. Kimentünk a kertbe, felszedte a zöldséget, együtt megpucoltuk és
pik-pak kész volt a leves :)
Hozzávalók:
- 3 db közepes répa
- 2 db közepes gyökér
- 1 db kicsi karalábé
- 1 db kicsi zeller
- 1-2 csomag petrezselyem
- 50 dkg borsó
- 2 db tojás
- 4-5 evőkanál liszt
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál vaj vagy olaj
Elkészítése:
- A zöldségeket, megpucoljuk, megmossuk, karikára és kockára aprítjuk.
- A petrezselymet apróra vágjuk és kettéosztjuk.
- Fedő alatt a vajon megpirítjuk a zöldségeket félpuhára.
- Megszórjuk 1 evőkanál liszttel, kicsit megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával.
- Felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és beledobjuk a petrezselyem felét.
- Közben elkészítjük a galuska tésztát, két tojásból, annyi liszttel amennyit felvesz. Ízesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel.
- Amikor megpuhultak a zöldségek, beleszaggatjuk a galuskát a levesbe, még főzzük 10 percig és kész.