Vega borsóleves galuskával

2018.02.22

Sütni és levest főzni férjem édesanyjától tanultam. Sajnos rövid ideig ismertük egymást, de nagyon meghatározó személy volt az életemben. Nagyon jól főzött és a semmiből is képes volt főtt ételt az asztalra tenni. Nagy leves rajongó vagyok, így nekem mindig nagy öröm volt, ha ezt készített. Ilyen ez a borsó leves is. Kimentünk a kertbe, felszedte a zöldséget, együtt megpucoltuk és pik-pak kész volt a leves :)

Hozzávalók:

  • 3 db közepes répa
  • 2 db közepes gyökér
  • 1 db kicsi karalábé
  • 1 db kicsi zeller
  • 1-2 csomag petrezselyem
  • 50 dkg borsó
  • 2 db tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • só, ízlés szerint
  • bors, ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj vagy olaj

Elkészítése:

  • A zöldségeket, megpucoljuk, megmossuk, karikára és kockára aprítjuk.
  • A petrezselymet apróra vágjuk és kettéosztjuk.
  • Fedő alatt a vajon megpirítjuk a zöldségeket félpuhára.
  • Megszórjuk 1 evőkanál liszttel, kicsit megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával.
  • Felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és beledobjuk a petrezselyem felét.
  • Közben elkészítjük a galuska tésztát, két tojásból, annyi liszttel amennyit felvesz. Ízesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel.
  • Amikor megpuhultak a zöldségek, beleszaggatjuk a galuskát a levesbe, még főzzük 10 percig és kész.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el