Üvegbe zárt természet...

2017.10.19

Medvehagymát és újhagyma zöldjét tettem el télire. Egyik felét mélyhűtőbe, másik feléből egy vajas krémet készítettem. Most sokkal több volt, mint a receptben leírt mennyiség :)

Az új hagymának a zöld leveleit nem eszi senki, így krémet készítek belőle. Ha vajjal készül, nagyon finom szendvics kenyérre, az olívaolajos változatot pedig ételekhez használom.

Hozzávalók:

  • 20 dkg medvehagyma
  • 10 db újhagyma zöldje
  • 2 dl olívaolaj (vagy 20 dkg vaj)
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Mindkét fajta zöldet megmossuk, lecsöpögtetjük, papírtörölközővel felitatjuk a vizet róla.
  2. Aprítógépben külön-külön összedolgozzuk olívaolajjal vagy vajjal, és ízlés szerint sóval.
  3. Esetleg még ízesíthetjük borssal is.
  4. Hűtőben sokáig eláll.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el