Túrós csuszás rétes, kapormártással
2018.04.24

A TV-ben láttam a rétestésztás ötletet, hát kipróbáltam. Mivel férjem megrögzött kaporimádó, ezért jött a kapros mártás ötletként. Nálunk a sima túrós tészta is zöld a kaportól... A rétes annyira finom, hogy legközelebb a harcsa paprikáshoz is így készítem el. Már csak harcsát kell fogni a páromnak, hogy ő is kivegye részét az élelmezési osztály feladataiban. Most én fogom sürgetni, hogy mikor fog halat, mert mióta fotózom az ételeket, állandóan azt hajtogatja, hogy éhen hal, mire lefényképezem. Nekem 2 rúd rétes jött ki ebből a mennyiségből.
Hozzávalók:
- 50 dkg csuszatészta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg tehéntúró
- 50 dkg tejföl
- 1 csomag réteslap
- 1 csokor kapor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukor
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A tésztát félkeményre főzzük bő sós vízben.
- A szalonnát apró kockára vágjuk és lepirítjuk zsírjára, hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt zsiradékra ráöntjük a túrót és tejfölt, majd a kifőtt tésztát. (benne hagyjuk a szalonnát is)
- A réteslap csomagban 6 lap van, ezt megfelezzük és megtöltjük a túrós tésztával.
- Tetejét tejföllel megkenjük és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
- Közben kevés olajon 1 ek. liszttel világos rántást készítünk, rádobjuk az apróra vágott kaprot, ízesítjük 1 ek cukorral, csipet sóval, csipet borssal és felöntjük tejszínnel. Csomómentesre keverjük és hagyjuk besűrűsödni.