Tejszínes, zöldséges ázsiai tészta
2018.05.17

Gyors, egyszerű ebédre vágytam, és persze tele volt a hűtőm zöldséggel és maradék felvágottal, így jött az ötlet. Jópofa ez az ázsiai tészta, nem kell főzni, csak leforrázni. Ja, és tojásmentes!!!
Hozzávalók:
- 25 dkg ázsiai tészta
- 2 db sárgarépa
- 1 db kicsi zeller
- 1 db fehérrépa
- 5 dkg bacon
- 10 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 2 levél bazsalikom
- 1 db chili paprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Az ázsiai tésztát leöntjük forró, lobogó vízzel, lefedjük, és állni hagyjuk 6 percig, majd leszűrjük.
- A bacont és a tarját vékony csíkokra vágjuk.
- A répát, a gyökeret, a zellert szintén vékonyra (julienre) vágjuk. A gombát és a hagymát pedig felaprítjuk.
- Wokban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a bacont, sonkát, bazsalikomot és a hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket.
- Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a chili paprikát.
- Kb. 2-3 perc pirítás után felöntjük tejszínnel, és hozzáadjuk a kifőtt tésztát. Összeforgatjuk, összeforraljuk.