Sült csuka

2018.11.27

Párom nagy pecás, a Tisza meg közel van, így friss hal is akad a horogra. Természetesen a parton, bográcsban sütve a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 60 dkg tisztított csuka
  • 15 dkg liszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • ½ kávéskanál bors
  • só ízlés szerint
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • fokhagyma

Elkészítés:

  • A csukát tisztítás után a gerincénél kettévágjuk, majd feldaraboljuk és sűrűn beirdaljuk.
  • Sózzuk és minimum fél óráig állni hagyjuk.
  • Paprikás lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  • Papírral bélelt tálra szedjük, még forró állapotában fokhagymás olajjal megkenjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el