Reggelihez krémek
2017.12.03

Próbálom változatossá tenni a reggeliket. Sok kevert krémem van, mert nem igazán szeretjük a felvágottakat. Ha készen veszek, pl. májkrémet, szeretem feltúrbózni, hogy ne ugyanazt az ízt együk állandóan. Ezeknek a krémeknek csak a fantáziánk szab határt.
Hozzávalók:
A halkrémhez
- 170 g konzerv olajos hal
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 dkg mascarpone (vagy natúr vajkrém)
- 2 evőkanál citromlé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A májkrémhez
- 10 dkg májkrém
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 dkg mascarpone (vagy natúr vajkrém)
- 1 db főtt tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csokor snidling (vagy újhagyma, apróra vágva)
Elkészítés:
- A krémek hozzávalóit tálba tesszük, és nagyon alaposan összedolgozzuk.
- Hűtőben maximum másnap reggelig tárolhatjuk.