Reggeli palacsinta gazdagon
2018.03.31

Páromnak szoktam kedveskedni különleges reggelikkel. Nagyon finom és laktató. A maradékok felhasználására igen praktikus recept.
Hozzávalók:
A sós palacsintához
- 2 db tojás
- só ízlés szerint
- 180 g finomliszt
- 4 dl tej
- 0.5 dl szódavíz (szükség szerint)
- 3 evőkanál napraforgó olaj (a sütéshez)
A töltelékhez
- 6 dkg bacon
- 15 dkg sonka (vagy tarja)
- 1 db póréhagyma
- 4 db főtt tojás
- 200 ml főzőtejszín (30 %-os)
- 10 dkg sajt (reszelt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A bacont, a felvágottakat és a póréhagymát apróra vágjuk, a főtt tojást pedig kis kockákra. A sajtot lereszeljük.
- Serpenyőben zsírjára pirítjuk a bacont.
- Hozzáadjuk a felvágottakat és a póréhagymát, folyamatos keverés mellett 2-3 percig pirítjuk.
- Óvatosan felengedjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, majd még 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről.
- Kicsit hagyjuk hűlni, és hozzákeverjük az apróra vágott főtt tojást és a reszelt sajt 2/3-át.
- Beletöltjük a palacsintákba, melyeket hagyományos módon feltekerünk.
- Ferdén félbevágjuk a palacsintákat, rárakjuk a tányérra, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben, 220 fokon, átsütjük.