Reggeli palacsinta gazdagon

2018.03.31

Páromnak szoktam kedveskedni különleges reggelikkel. Nagyon finom és laktató. A maradékok felhasználására igen praktikus recept.

Hozzávalók:

A sós palacsintához

  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 180 g finomliszt
  • 4 dl tej
  • 0.5 dl szódavíz (szükség szerint)
  • 3 evőkanál napraforgó olaj (a sütéshez)

A töltelékhez

  • 6 dkg bacon
  • 15 dkg sonka (vagy tarja)
  • 1 db póréhagyma
  • 4 db főtt tojás
  • 200 ml főzőtejszín (30 %-os)
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A bacont, a felvágottakat és a póréhagymát apróra vágjuk, a főtt tojást pedig kis kockákra. A sajtot lereszeljük.
  2. Serpenyőben zsírjára pirítjuk a bacont.
  3. Hozzáadjuk a felvágottakat és a póréhagymát, folyamatos keverés mellett 2-3 percig pirítjuk.
  4. Óvatosan felengedjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, majd még 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről.
  5. Kicsit hagyjuk hűlni, és hozzákeverjük az apróra vágott főtt tojást és a reszelt sajt 2/3-át.
  6. Beletöltjük a palacsintákba, melyeket hagyományos módon feltekerünk.
  7. Ferdén félbevágjuk a palacsintákat, rárakjuk a tányérra, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben, 220 fokon, átsütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.