Rántott csuka káposzta ágyon

2017.12.05

Ezt a receptet unokaöcsémtől hallottam és rögtön el is készítettem legnagyobb örömére. Ünnepekkor megmaradt rántott húsokat így lehet frissíteni. Mindenféle húsból finom. A savanyú káposzta fenséges ízt ad a húsoknak. A tejföltől megpuhul. Öcsi azóta már nincs velünk, de a receptjét megőrzöm.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csuka
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes hagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 db babérlevél
  • köménymag ízlés szerint
  • 50 dkg tejföl

Elkészítés:

  1. A tisztára pucolt halat kifilézzük.
  2. Feldaraboljuk egyforma darabokra, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk egy fél órát.
  3. Közben a füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk a hagymát, majd az átmosott savanyú káposztát, ízesítjük borssal, sóval, egész köménnyel és babérlevéllel. Rákarikázzuk a kolbászt is.
  4. Felengedjük vízzel vagy húsleves levével. Fedő alatt minimum 1/2 órát dinszteljük.
  5. A halszeleteket bepanírozzuk és kevés olajon világos színűre sütjük. Konyhai papírra kiszedjük.
  6. Egy tepsibe elterítjük a dinsztelt káposztát, ráfektetjük a rántott halakat és tejföllel meglocsoljuk.
  7. Forró 200 fokos sütőben 1/2 órát sütjük.

Megjegyzés:

  • A halat lehet paprikás lisztbe forgatni, így kisütni.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el