Nyúl vadas makarónival

2018.02.19

Kaptunk házi nyuszit, gyönyörűen megpucolva. Kedves ismerősünk mondta, hogy nézzem meg a még élőket. A lehetőséget elutasítottam, mondván, hogy nem akarom aranyosnak látni őket, mert akkor nem tudok enni belőle. Így konyhakészen nekem csak alapanyag.

Szóval szétszedtem a nyuszókat. Az aprólékból pörköltet készítettem a combjaiból meg vadast.

Hozzávalók:

  • 4 db nyúl hátsó comb vagy 4 szelet marhaszegy
  • 4 db közepes répa
  • 2 db közepes gyökér
  • 2 fej közepes hagyma
  • ½ db zeller
  • ½ db karalábé
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • 3 db babérlevél
  • 2 evőkanál keményítő vagy liszt
  • só, ízlés szerint
  • 1-2 evőkanál cukor
  • bors, ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 csomag makaróni tészta

Elkészítés:

  • A húst sózzuk, borsozzuk.
  • Majd forró zsiradékon megpirítjuk, kap egy kérget, így nem veszti el a húslevét.
  • A visszamaradt zsiradékon megfonnyasszuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a kockákra vágott zöldségeket, megpirítjuk.
  • Majd beledobjuk a husikat és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Beledobjuk a babérleveleket és ha igényel még sót, adunk hozzá.
  • Fedő alatt nekem jó másfél órát főtt kislángon.
  • Ekkor kivesszük a húst belőle, kidobjuk a babérlevelet és átpasszírozzuk a főtt zöldséget.
  • Visszatesszük a tűzhelyre és behabarjuk lisztes, mustáros tejszínnel, melybe rakunk cukrot is.
  • Jól összefőzzük, állandó kevergetés közben. Van aki rak bele citromlevet, én jobban szeretem mustárral.
  • Kifőzzük a makarónit is és tálaljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el