Meggyzselé

2018.05.31

Nálunk túrós palacsintához készült, de lehet gyümölcstortához is használni. A maradékot egy kis üvegbe tettem, és teljesen keményre zselésedett. Így már vajas pirítósra fog kerülni.

Hozzávalók:

  • 80 dkg meggy (fagyasztott vagy friss)
  • 20 dkg cukor
  • 6 dl víz
  • 4 db szegfűszeg
  • 0,5 kiskanál fahéj
  • 0,5 db citrom (héja és leve)
  • 1 csomag zselatinfix

Elkészítés:

  1. A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, beledobjuk a szegfűszeget, a zöldségpucolóval levágott citromhéjat, a fahéjat, és beletesszük jelen esetben a mélyhűtőből kivett és félig kiengedett meggyet, majd a citrom levét is.
  2. Forrástól kb. 5-7 percig főzzük, ekkor hozzákeverjük a zseléfixet, amivel csak összeforraljuk. Ha szükséges, lehabozzuk.
  3. A tűzről levéve hűvös helyre rakjuk, és alkalmankénti kevergetéssel lehűtjük.
  4. Hűtőben tároljuk!
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el