Meggyzselé
2018.05.31

Nálunk túrós palacsintához készült, de lehet gyümölcstortához is használni. A maradékot egy kis üvegbe tettem, és teljesen keményre zselésedett. Így már vajas pirítósra fog kerülni.
Hozzávalók:
- 80 dkg meggy (fagyasztott vagy friss)
- 20 dkg cukor
- 6 dl víz
- 4 db szegfűszeg
- 0,5 kiskanál fahéj
- 0,5 db citrom (héja és leve)
- 1 csomag zselatinfix
Elkészítés:
- A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, beledobjuk a szegfűszeget, a zöldségpucolóval levágott citromhéjat, a fahéjat, és beletesszük jelen esetben a mélyhűtőből kivett és félig kiengedett meggyet, majd a citrom levét is.
- Forrástól kb. 5-7 percig főzzük, ekkor hozzákeverjük a zseléfixet, amivel csak összeforraljuk. Ha szükséges, lehabozzuk.
- A tűzről levéve hűvös helyre rakjuk, és alkalmankénti kevergetéssel lehűtjük.
- Hűtőben tároljuk!