Meggyes-rácsos pite

2018.03.28

A mélyhűtőben találtam egy adag bekevert tésztát, meggybefőtt meg volt itthon. Ez lett belőle. Gyorsan elfogyott, tehát nem lehetett rossz.

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1/4  csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 175 g meggybefőtt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 kiskanál citromlé
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés:

  1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.
  2. A lisztet, vajat, cukrot, tojást, egy csipet sót,  sütőport, és a citromlevet  kevés (kb.1evőkanálnyi) tejföllel jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát harmadoljuk, 2/3 részét kinyújtjuk. Piteformába rakjuk.
  4. Megszórjuk zsemlemorzsával. Rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk fahéjjal.
  5. 1/3 rész tésztát kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és rácsozzuk a pite tetejét. Megszurkáljuk.
  6. A tetejét tejjel megkenjük, és előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el