Meggyes-rácsos pite
2018.03.28

A mélyhűtőben találtam egy adag bekevert tésztát, meggybefőtt meg volt itthon. Ez lett belőle. Gyorsan elfogyott, tehát nem lehetett rossz.
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1/4 csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 175 g meggybefőtt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 kiskanál fahéj
- 2 kiskanál citromlé
- 2 evőkanál tej
Elkészítés:
- A meggybefőttet lecsöpögtetjük.
- A lisztet, vajat, cukrot, tojást, egy csipet sót, sütőport, és a citromlevet kevés (kb.1evőkanálnyi) tejföllel jól összedolgozzuk.
- A tésztát harmadoljuk, 2/3 részét kinyújtjuk. Piteformába rakjuk.
- Megszórjuk zsemlemorzsával. Rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet, megszórjuk fahéjjal.
- 1/3 rész tésztát kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és rácsozzuk a pite tetejét. Megszurkáljuk.
- A tetejét tejjel megkenjük, és előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük.