Meggyes, mákos muffin
2018.05.10

Mindenből lehet muffint sütni :) Most már jönnek a sós változatok is. Kicsit gyagya vagyok, mikor rákattanok valamire, de hát így születnek a jobbnál jobb receptek.
Hozzávalók:
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre finomliszt
- 3/4 bögre cukor
- 1 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 3 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 190 g meggybefőtt
Elkészítés:
- A meggyet lecsöpögtetjük.
- A mákot, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a csipet sót összekeverjük egy edényben.
- A másik edényben a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel és olajjal, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. Robotgéppel alaposan kidolgozzuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a meggyel együtt, már csak nagy lapáttal hozzákeverjük a masszánkhoz.
- Papírral kibélelt muffin tepsibe kanalazzuk, 175 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróba!
Megjegyzés:
- A bögre mérete: 2 dl
- 24 db lesz belőle