Túrós batyu

2019.02.07

Gasztroangyal műsorában láttam ezt a receptet.  Párom kérésére el is készítettem. Picit változtattam rajta, belekerült egy kis kapor is.  Nagyon brutál kaja. Ha fogyókúrázol, kerüld a receptet.

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1,5 kg burgonya
  • 0,5 kg liszt + nyújtáshoz
  • 1 doboz 450 gr tejföl
  • Só ízlés szerint
  • 1 db tojás
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál apróra vágott kapor

Elkészítés:

  • A burgonyákat megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük. Majd összetörjük, kihűtjük.
  • A szalonnát apró kockára, a hagymát karikára vágjuk, és kevés zsíron lepirítjuk.
  • A kihűlt burgonyát a tojással és kb. 0,5 kg liszttel összegyúrjuk, és pihenni hagyjuk.
  • Eközben elkészítjük a túrót. Alaposan összetörjük, hozzáadunk 2 evőkanál tört burgonyát, kevés szalonnazsírt,  kaprot, és 2 evőkanál tejfölt.
  • A tésztát bőségesen lisztezett deszkán kinyújtjuk, és nagyméretű pohárral kiszaggatjuk.
  • Megtöltjük túróval, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a széleit.
  • Sós, pezsgő vízben 7-8 percig főzzük.
  • A pirított szalonna zsírjára kiszedjük, megszórjuk a szalonnapörccel, pirított hagymával és tejföllel.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el