Mákos guba felfújt

2018.04.02

Párom Édesanyja tojásfehérjét sütött a mákos guba tetejére. Nagyon finom úgy is, de ez a tojásos, tejfölös krém a tetején fenséges ízt ad neki. Készítés közben nem szabad kóstolgatni a krémet, mert gyorsan fogy. Puha, könnyű az állaga, nem szárad ki. Gyönyörűen sül a sütőben, és az illata bejárja az egész lakást.

Hozzávalók:

  • 10 db kifli
  • 7 dl tej
  • 90 dkg tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 4 db tojás
  • 10 dkg darált mák
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

  • A sütőt bekapcsoljuk, és 200 fokra állítjuk. A tepsit kikenjük vajjal.
  • Szárazon belekarikázzuk az összes kiflit.
  • A 10 dkg darált mákot 10 dkg cukorral szárazon összekeverjük.
  • A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével, és 5 dkg sima cukorral felmelegítjük.
  • A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  • A sárgáját 5 dkg cukorral, 3 csomag vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a két nagy doboz tejföllel simára keverjük.
  • A fehérjéket habnak felverjük.
  • A száraz kifliket meglocsoljuk az ízesített tejjel (érzés szerint, mert ha nem elég száraz a kifli, kevesebb tej kell rá), azért nem áztatjuk benne, mert nagyon szétázik.
  • Megszórjuk a bekevert mákkal. Most óvatosan összekeverjük, hogy a mák mindenhova eljusson.
  • A felvert tojásfehérjét laza mozdulatokkal a tejfölös krémhez adjuk, és ráöntjük a mákos kiflikre.
  • A sütőt levesszük 180 fokra, és betesszük a tepsit, majd 30 perc alatt készre sütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el