Lecsós nyúlcomb bió kölessel

2018.02.25

Rég készítettem kölest, így azt gondoltam, hogy valami szaftos husi kell mellé.

Hozzávalók:

  • 2 db nyuszi vagy csirkecomb
  • 2 szelet szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál zsír
  • só, ízlés szerint
  • bors, ízlés szerint
  • 1 bögre köles
  • 3 bögre víz
  • 1 kis fej hagyma
  • kevés petrezselyem
  • 1 paprika
  • só, bors

Elkészítése:

  • A zsíron lepirítjuk a kockára vágott szalonnát. Kiszedjük a sültszalonnát. A zsírból átteszünk egy másik edénybe a köles alá.
  • Megpirítjuk a combokat is minden oldaláról. Ezt is kivesszük egy tányérra.
  • Az aprított hagymát megdinszteljük, rádobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot. Ha nincs friss, jó a konzerv is.
  • Ízesítjük sóval, borssal.
  • Visszatesszük a combokat is bele, fedő alatt puhára főzzük.
  • Közben a kölest megmossuk, lecsöpögtetjük.
  • A félretett zsíron megdinszteljük a kis fej hagymát, rádobjuk a kölest, összepirítjuk, majd 3 bögre vízzel felöntjük.
  • Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Nekem kápia paprikám volt itthon, abból is tettem bele.
  • Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el