Lecsós nyúlcomb bió kölessel
2018.02.25

Rég készítettem kölest, így azt gondoltam, hogy valami szaftos husi kell mellé.
Hozzávalók:
- 2 db nyuszi vagy csirkecomb
- 2 szelet szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 3 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál zsír
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- 1 bögre köles
- 3 bögre víz
- 1 kis fej hagyma
- kevés petrezselyem
- 1 paprika
- só, bors
Elkészítése:
- A zsíron lepirítjuk a kockára vágott szalonnát. Kiszedjük a sültszalonnát. A zsírból átteszünk egy másik edénybe a köles alá.
- Megpirítjuk a combokat is minden oldaláról. Ezt is kivesszük egy tányérra.
- Az aprított hagymát megdinszteljük, rádobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot. Ha nincs friss, jó a konzerv is.
- Ízesítjük sóval, borssal.
- Visszatesszük a combokat is bele, fedő alatt puhára főzzük.
- Közben a kölest megmossuk, lecsöpögtetjük.
- A félretett zsíron megdinszteljük a kis fej hagymát, rádobjuk a kölest, összepirítjuk, majd 3 bögre vízzel felöntjük.
- Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Nekem kápia paprikám volt itthon, abból is tettem bele.
- Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük.