Kelkáposztás palacsinta

2018.11.30

Egy online szakácskönyvben találtam ezt a kelkáposztás receptet. Palacsintatésztában sütöttem már répát, almát, körtét, banánt, de kelkáposztát még nem. Ezt mindenkinek ki kell próbálni, isteni finom. Mi vasárnap reggelire ettük. De lehet előétel vagy vacsora is. Ez dupla adag, mert vendégeink voltak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 dl olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 8 db közepes kelkáposzta levél
  • 1 dl tartármártás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A kelkáposzta leveleket lobogó forró vízben 1-2 percig előfőzzük, a vastag ereket eltávolítjuk.
  • A lisztet tojással, tejjel, szódával és 1 dl olajjal simára keverjük.
  • A kelkáposztát 1 cm-es csíkokra vágjuk és hozzátesszük a palacsintatésztához. Ízesítjük sóval, borssal esetleg szerecsendióval.
  • Olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  • Nem kell megijedni, hogy darabos, a palacsinta lapáttal egyengessük el a tésztát a serpenyőben.
  • A sütésnél viszont alacsonyabb hőfokon és tovább kell sütni a tésztát. (közepes lángon sütöttem)
  • Amikor megsült, azonnal összehajtogatjuk és megszórjuk reszelt sajttal.
  • Tartármártással kínáljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el