Gombás fasírt egybe sütve
2017.10.17

Párom és fiaim kedvence. Reggelire, ebédre, vacsorára. Legyen belőle sok, ez a lényeg :) Szeretjük, mert hidegen is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykamell
- 25 dkg gomba
- 2 db zsemle
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- cayenne bors ízlés szerint
- 1 ek darált paprika
- 1 közepes db kápia paprika
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A hagymát, gombát, petrezselymet és a paprikát apróra vágjuk.
- A zsömléket beáztatjuk a tejbe.
- Az olajon dinszteljük a hagymát, rádobjuk a gombát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. (Nem kell sokáig dinsztelni, mert majd a sütőben megpuhul a hússal együtt.)
- Egy tálba tesszük a darált pulykahúst, ráöntjük a dinsztelt gombát, teszünk bele 2 db nyers tojást, az apróra vágott piros húsú paprikát és a kicsavart áztatott zsömlét.
- Ízesítjük sóval, borssal, cayenne borssal, pirospaprikával.
- Alaposan összedolgozzuk. (A robotgép dagasztó villájával kevertem össze.)
- Egy 31X12X5 méretű őzgerincformába öntjük a masszát, melyet előtte kikentünk olajjal és zsemlemorzsával megszórtunk.
- 170 fokon 45 - 50 percig, 190 fokon 15 percig sütjük. Tűpróba!
Megjegyzés:
- Bármilyen húsból készíthető, bármilyen zöldséggel.
- Kis menyem gluténérzékeny, neki a zsömle helyett előfőzött rizst teszek bele, az őzgerincformát pedig darált mandulával vagy GM liszttel szórom meg.