Füge lekvár gyorsan, finoman...

2017.10.25

Itthoni kertemben van egy nagy füge bokor, sajnos a télen teljesen elfagyott, így az idén csak a tavalyról megmaradt 1-2 üveg lekvárt ehetjük meg.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg füge
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 kiskanál citromsav
  • 1 dl víz
  • ½ csomag dzsemfix 3:1

Elkészítés:

1. A lekváros üvegeket kimossuk, öblítjük és pár percig lobogó, forró, ecetes vízben kifőzzük.

2. A fügéket megmossuk, héjától megszabadítjuk. Összeaprítjuk.

3. Feltesszük főni 1 dl vízzel.

4. Nagyon gyorsan megfő és szétesik, ekkor hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és a dzsemfixet.

5. Még 5 percig főzzük, üvegekbe rakjuk, lezárjuk.

6. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

  • Nagyon finom naranccsal keverve.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el