Füge lekvár gyorsan, finoman...
2017.10.25

Itthoni kertemben van egy nagy füge bokor, sajnos a télen teljesen elfagyott, így az idén csak a tavalyról megmaradt 1-2 üveg lekvárt ehetjük meg.
Hozzávalók:
- 0,5 kg füge
- 10 dkg cukor
- 0,5 kiskanál citromsav
- 1 dl víz
- ½ csomag dzsemfix 3:1
Elkészítés:
1. A lekváros üvegeket kimossuk, öblítjük és pár percig lobogó, forró, ecetes vízben kifőzzük.
2. A fügéket megmossuk, héjától megszabadítjuk. Összeaprítjuk.
3. Feltesszük főni 1 dl vízzel.
4. Nagyon gyorsan megfő és szétesik, ekkor hozzáadjuk a cukrot, citromsavat és a dzsemfixet.
5. Még 5 percig főzzük, üvegekbe rakjuk, lezárjuk.
6. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés:
- Nagyon finom naranccsal keverve.