Franciasaláta őzgerinc formában
2017.11.14

Sonka, hidegtálak, húsok finom kísérője, de akár egy egyszerű vacsora vagy előétel is lehet belőle. Fontos kibélelni a formát, mert így egyszerűen ki lehet borítani belőle, és a fóliát óvatosan lehúzni róla. Meg lehet bolondítani sonkával, főtt tojással.
Hozzávalók:
- 850 g tejföl
- 200 g majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál citromleve
- 1 evőkanál porcukor
- 250 g mirelit franciasaláta
- 1 csomag zselatin
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A tejföl 2/3 részét összekeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, porcukorral és ízesítjük sóval, borssal.
- A maradék 1/3 rész tejfölhöz hozzáadjuk a zselatint, és lassú tűzön, folytonos keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin el nem olvad benne. Nem szabad forralni!
- Összekeverjük!
- A zöldségeket pároló betétre helyezzük, és megpároljuk.
- Ha kihűlt, összekeverjük a tejföllel, fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és hűtőben minimum 3 órát pihentetjük.