Csőben sült karfiol
2018.03.26

Sokszor készítek tejföllel, tojással vagy besamellel leöntött tepsis ételt. Gyors az előkészítése, nem kell figyelni és mellette állni sütés közben. Nem utolsó sorban, nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 3 dl tej
- 0.5 kiskanál őrölt szerecsendió
- só ízlés szerint
- 1 csipet bors
- 2 db tojás
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük.
- Tepsibe rakjuk.
- Elkészítjük a besamelt: az olajon világosra pirítjuk a lisztet, megszórjuk sóval, szerecsendióval, kicsi borssal és tejjel folyamatos keverés mellett felöntjük annyira, hogy tejföl sűrűségű mártást kapjunk.
- Levesszük a tűzről, picit hűljön és belecsurgatjuk a két felvert tojást és a sajtot.
- Ezt a masszát ráöntjük a karfiolra, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.