Csőben sült karfiol

2018.03.26

Sokszor készítek tejföllel, tojással vagy besamellel leöntött tepsis ételt. Gyors az előkészítése, nem kell figyelni és mellette állni sütés közben. Nem utolsó sorban, nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dl tej
  • 0.5 kiskanál őrölt szerecsendió
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet bors
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük.
  2. Tepsibe rakjuk.
  3. Elkészítjük a besamelt: az olajon világosra pirítjuk a lisztet, megszórjuk sóval, szerecsendióval, kicsi borssal és tejjel folyamatos keverés mellett felöntjük annyira, hogy tejföl sűrűségű mártást kapjunk.
  4. Levesszük a tűzről, picit hűljön és belecsurgatjuk a két felvert tojást és a sajtot.
  5. Ezt a masszát ráöntjük a karfiolra, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el