Csirkemájas zsír
2017.11.30
Horgász férjem és barátaink kedvence, nem lehet e-nélkül peca túrára menni. Kenyér és csirkemájas zsír legyen, és napokig elvannak a vízparton.
Barátaink
egy kerékpár túra alkalmából bejöttek kis tanyánkra, ezt tálaltam fel nekik,
amíg főtt a gulyásleves. Friss kenyér, újhagyma, paprika és paradicsom volt
mellé. Gondolom, nagyon ízlett nekik, mert másfél kiló kence és 4 kiló kenyér
elfogyott. Később a gulyásleves is :)
Hozzávalók:
- 50 dkg házi disznózsír
- 50 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
Elkészítés:
- Apróra vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
- A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáktól, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd konyhai törlővel leitatjuk a vizet róla, végül felaprítjuk.
- Egy evőkanálnyi zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Megdinszteljük őket.
- Hozzáadjuk a többi zsírt és az összeaprított csirkemájat.
- Fűszerezzük sóval, borssal, és kislángon, pezsegtetve megsütjük.
- Ha kihűlt, botmixerrel összedolgozzuk, hogy a zsír és a máj teljesen egyneművé váljon.
- Kis dobozokba tesszük, hűtőben tároljuk, de mélyhűteni is lehet.