Csirkemájas zsír

2017.11.30

Horgász férjem és barátaink kedvence, nem lehet e-nélkül peca túrára menni. Kenyér és csirkemájas zsír legyen, és napokig elvannak a vízparton.

Barátaink egy kerékpár túra alkalmából bejöttek kis tanyánkra, ezt tálaltam fel nekik, amíg főtt a gulyásleves. Friss kenyér, újhagyma, paprika és paradicsom volt mellé. Gondolom, nagyon ízlett nekik, mert másfél kiló kence és 4 kiló kenyér elfogyott. Később a gulyásleves is :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg házi disznózsír
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika

Elkészítés:

  1. Apróra vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  2. A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáktól, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd konyhai törlővel leitatjuk a vizet róla, végül felaprítjuk.
  3. Egy evőkanálnyi zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Megdinszteljük őket.
  4. Hozzáadjuk a többi zsírt és az összeaprított csirkemájat.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, és kislángon, pezsegtetve megsütjük.
  6. Ha kihűlt, botmixerrel összedolgozzuk, hogy a zsír és a máj teljesen egyneművé váljon.
  7. Kis dobozokba tesszük, hűtőben tároljuk, de mélyhűteni is lehet.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el