Céklasaláta hidegtálakhoz

2017.11.03

Kimondottan ünnepekre, hidegtálakhoz ajánlom. Gyönyörű és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg főtt cékla
  • 0,75 l víz
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 0,5 kiskanál só
  • 5-6 evőkanál ecet
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés:

1. Elkészítjük a saláta levet, ízesítjük cukorral, sóval, ecettel.

2. Kiveszünk belőle 2 dl mennyiséget, amit felmelegítünk és feloldjuk benne a zselatint.

3. Összekeverjük a hideg salátalével és főtt, szeletelt céklával.

4. Őzgerincformába öntjük, hűtőben pihentetjük 3-4 órán át.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el