Bodzaszörp zselé eperrel
2018.04.28

Tavaly literes üvegekbe raktam el a bodzaszörpöt. Kimaradt ez a 8 dl. Ilyenkor valami beborítja az agyamat, és már meg is született egy új, fenséges édesség. Az arányokat mindenki a saját ízlése szerint alakítsa. Nálunk a szörp sem túl édes, ezért 8:4 az arány. Természetesen, aki sok cukrot rak a szörpbe, jobban hígítsa meg.
Hozzávalók:
- 8 dl bodzaszörp
- 4 dl víz
- 1 csomag zselatinfix (3:1)
- 20 dkg eper
Elkészítés:
- A kész bodzaszörpöt kicsit meghígítjuk vízzel, hozzáadjuk a zseléfixet, és egy edényben olvadásig melegítjük.
- Tepsibe öntjük, lehűtjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
- Ha megdermedt, a tepsiben kockákra vágjuk, és kistányérra vagy kelyhekbe szedjük.
- Pár szem epret díszítéshez összevágunk, a többit pépesítjük. Rátesszük a zselére.
Megjegyzés:
- Lehet pudingot, gyümölcsrizst vagy fagyit díszíteni vele.