Bazsalikomos-zöldséges hús

2018.11.20

Manapság minden évszakban lehet kapni cukkinit. Ez egy gyorsan elkészíthető, könnyű, egy tál étel. Csirkemellből készítve még a pácolási idő is elhagyható.

Hozzávalók:

  • 2 db bébi cukkini
  • 6 db közepes sárgarépa
  • 30 dkg sertésszűz vagy csirkemell
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kiskanál mustár

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, leitatjuk a vizet róla, felszeleteljük.
  2. Elkészítjük a páclevet: az olajban elkeverjük a borsot, a mustárt és az apróra vágott bazsalikom 2/3 részét. (Egy egész hajtás csúcsot díszítésnek hagyjunk meg.)
  3. Ráöntjük a húsra, és alaposan összekeverjük. Minimum 2 órán keresztül pihentetjük hűtőben, hogy a hús átvegye a fűszerek ízét.
  4. Míg a húsok pácolódnak, elkészítjük a zöldségeket. A cukkinit megmossuk, levágjuk a két végét, hosszában négyeljük, és felkockázzuk. A répát megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
  5. Wokban vagy teflon edényben megpirítjuk a húsokat, mindkét oldalán 1-2 percig. (Elég a pácban lévő olaj, nem kell alá semmi más). Egy nagy porcelántálba kiszedjük.
  6. A serpenyőnkben maradt olajon megpirítjuk a zöldségeinket a maradék 1/3 bazsalikommal együtt. Ízesítjük sóval, borssal.
Rászedjük a húsokra, összeforgatjuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el