Babos tarhonya

2017.10.15

Szeretjük a tarhonyát köretnek, nagyon jól passzol a vörösboros marhalábszár vagy marhanyak pörkölthöz. A vendégeink szívesebben fogadják köretnek, mint a főtt burgonyát. Nagy mennyiségben nekem is könnyebb elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarhonya
  • 20 dkg főtt fejtett bab (vagy babkonzerv)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1-2 db zellerlevél
  • 1 l alaplé (vagy víz)

Elkészítés:

  1. A babot beáztatjuk (én egy éjszakán át hagyom ázni), majd az áztató vizet leöntjük, és hideg vízzel feltesszük főzni. Lassú tűzön puhára főzzük (vigyázzunk rá, hogy ne följön szét, mert még a tarhonyával is össze kell főzni).
  2. Ha konzerv babból készül, akkor a babról le kell mosni a konzervlevet.
  3. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a tarhonyát, összepirítjuk, majd felengedjük húslével vagy vízzel. Ízesítjük sóval, borssal.
  5. Kb. 20 percig főzzük, hozzáadjuk az apróra vágott zeller levelét és a főtt babot. Még 5 percig főzzük.
  6. Ha marad rajta kevés víz, fedjük le fedővel és magába szívja.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el