Almás, majonézes burgonyasaláta

2017.10.14

Karácsonyi étkeink egyike, kötelező készítenem a rántott hal mellé.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db alma
  • só ízlés szerint
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál ecet (10%-os)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl víz
  • 4-5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt fehér bors, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A burgonyákat tisztítás után, héjában megfőzzük. Megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. A vízből, sóból, cukorból, olajból és ecetből salátalevet készítünk. Beletesszük a felkarikázott burgonyát és szeletelt hagymát. Őrölt borssal ízesítjük.
  4. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Közben elkészítjük a majonéz és tejföl keverékét, ízesítjük mustárral, sóval, borssal.
  6. Az almát megpucoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. Belerakjuk a majonézbe.
  7. A burgonyasalátáról leöntjük az ecetes levet és a majonézes keverékbe tesszük.
  8. Hűtőben tároljuk.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el