Almás, majonézes burgonyasaláta
2017.10.14

Karácsonyi étkeink egyike, kötelező készítenem a rántott hal mellé.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 db alma
- só ízlés szerint
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál ecet (10%-os)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 dl víz
- 4-5 evőkanál majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- őrölt fehér bors, ízlés szerint
Elkészítés:
- A burgonyákat tisztítás után, héjában megfőzzük. Megpucoljuk és felkarikázzuk.
- A hagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- A vízből, sóból, cukorból, olajból és ecetből salátalevet készítünk. Beletesszük a felkarikázott burgonyát és szeletelt hagymát. Őrölt borssal ízesítjük.
- Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Közben elkészítjük a majonéz és tejföl keverékét, ízesítjük mustárral, sóval, borssal.
- Az almát megpucoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. Belerakjuk a majonézbe.
- A burgonyasalátáról leöntjük az ecetes levet és a majonézes keverékbe tesszük.
- Hűtőben tároljuk.