Faluszéli Házikó konyhája
Előételek
Cukkinis fasírt tekercs

Hozzávalók:
- 14 kávéskanál bekevert fasírtmaradék
- 7 szelet bacon
- 1 db cukkini (hosszában szeletekre vágva)
- 5 dkg sajt
- 1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés:
- A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágjuk, kevés olajon mindkét oldalát lepirítjuk.
- Egy szelet baconra ráfektetünk egy szelet cukkinit, ráteszünk két kávéskanál bekevert fasírthúst, óvatosan feltekerjük, és állítva, jénai tálba sorakoztatjuk.
- Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőben 15-25 percig sütjük.
- sütési hőfok: 180°C
Túrós sajtgolyók

Hozzávalók:
A sajtgolyókhoz
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg trapista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg krémsajt (natúr vagy mascarpone)
- 2 ek tejföl
- só
- őrölt bors
A hempergetéshez
- őrölt paprika
- snidling vagy petrezselyem
- 5 dkg reszelt sajt vagy szezám mag
Elkészítés:
- A túrót összetörjük, és hozzákeverjük a hozzávalókat, ízesítjük sóval, borssal.
- Apró, kicsi golyókat gyúrunk belőle.
- Meghempergetjük őket.
- Hűtőben tároljuk legalább 3 órát, hogy összeérjenek az ízek!
Megjegyzés:
- Tehetünk a sajtgolyóba apróra vágott lilahagymát, fokhagymát vagy őrölt köményt.
- Lehet még darált dióba vagy mandulába is forgatni :)